Verberg berichten en vrienden op Facebook

Komen er op Facebook berichten voorbij die je hinderlijk vindt? Verberg het bericht dan, zodat het niet meer opduikt op de tijdlijn van Facebook.

1 min leestijd
1.715 x gelezen

Voeg toe aan Mijn HelloDigital

Tijdlijn 

Facebook doet zijn best om je tijdlijn zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Maar het kan natuurlijk zijn dat je sommige berichten vervelend vindt om te lezen. Bijvoorbeeld als iemand een nieuwsbericht deelt over dierenmishandeling waar je even geen zin in hebt. Of als je wel heel veel advertenties voorbij ziet komen van hetzelfde bedrijf. Gelukkig kun je daar iets aan doen.

Berichten verbergen

Om updates te verbergen, klik je rechtsboven in het bericht op het driehoekige pijltje en dan op Bericht verbergen - Minder van dit soort berichten weergeven. Je ziet dat bericht dan niet meer in de lijst met updates. Ook worden soortgelijke berichten van deze vriend, pagina of groep in het vervolg minder getoond.

Vrienden verbergen 

Wil je alle berichten van een vriend verbergen, maar wil je de betreffende persoon niet voor het hoofd stoten door hem te ‘ontvrienden’? Klik dan op [Naam van persoon] niet meer volgen. Je kunt dit ook doen met berichten van pagina’s die je volgt.

Advertenties verbergen 

Ook advertenties kun je verbergen. Klik rechtsboven op het driehoekige pijltje, en dan op Advertentie verbergen. Facebook vraagt nu waarom je de advertentie niet wilt zien. Klik op de best passende reden, en dan op Doorgaan en Klaar. Voortaan krijg je minder van dit soort advertenties te zien.

Totale controle 

Wil je nog meer grip op de inhoud van je Facebook-tijdlijn? Probeer dan ‘ns F.B. Purity. Met deze handige browserextensie kun je de berichtenstroom op Facebook helemaal naar eigen hand zetten.


Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *