Kijk je favoriete Netflix-serie offline

Wil je Netflix kijken tijdens je vakantie? Zorg dan dat je je favoriete serie of film van tevoren hebt gedownload, zodat je die offline kunt bekijken. Wij leggen uit hoe.

2 min leestijd
1.000 x gelezen

Voeg toe aan Mijn HelloDigital

Installeer de app 

Netflix biedt de mogelijkheid om je favoriete films en series offline te kijken. Dat is handig als je geen internet hebt, of als het Nederlandse aanbod niet beschikbaar is in het land dat je bezoekt.

Voor het downloaden heb je de app nodig van Netflix. Die werkt op alle tablets en smartphones met minimaal Android 4.4.2 of iOS8. Ook voor Windows 10 is een speciale app beschikbaar, zodat je ook Netflix kunt kijken op je laptop. Helaas is er nog geen app voor MacOS.

Video downloaden en bekijken 

Open de app, tik of klik linksboven op het menu (het icoon met de drie horizontale streepjes), en dan op Beschikbaar voor downloaden. Hier staan alle titels die te downloaden zijn. Selecteer de titel en tik of klik onder het intro op Downloaden. Wil je een serie downloaden, veeg of scroll dan naar beneden. De download-optie staat naast elke aflevering. De film of aflevering wordt nu gedownload. Je vindt al je gedownloade titels onder Mijn downloads in het menu.

Op hoeveel apparaten je mag downloaden, hangt af van je abonnement: bij het goedkoopste abonnement (7,99 euro per maand) mag dat maar op één scherm. Dat loopt op tot vier schermen bij het duurste abonnement.

Let op: gedownloade titels nemen veel ruimte in op het apparaat. Schoon de lijst dus regelmatig op. Tik of klik rechtsboven op Bewerken (op Android-toestellen is dat een icoon in de vorm van een potloodje), en vervolgens op het het rode vak met het kruisje.

Nederlands aanbod 

Het downloaden van Netflix-titels is ook handig als je het Nederlandse aanbod van Netflix in andere EU-landen wilt streamen. Vanwege copyright-kwesties is dat nu namelijk nog niet mogelijk. Met ingang van 2018 gaat dat veranderen. Online diensten als Netflix en Spotify moeten dan in heel Europa hetzelfde aanbod hebben.


Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *