De paden op met wandel-apps

Vind je een kaart en routeboekje te veel gedoe? Met een wandel-app loop je de mooiste routes met behulp van je smartphone!

2 min leestijd
74.378 x gelezen

Voeg toe aan Mijn HelloDigital

De paden op met wandel-apps

Vind je een kaart en routeboekje te veel gedoe? Met een wandel-app loop je de mooiste routes met behulp van je smartphone!

Natuur Routes 

De app Natuur Routes van tip wandel app natuurroutesNatuurmonumenten heeft naast bijna 200 wandelroutes ook tientallen fietsroutes en een paar vaarroutes verspreid over heel Nederland. Alle routes in de app staan ook op de website van Natuurmonumenten, zodat je vooraf eventueel een plattegrond kunt printen. Het bijzondere van deze app is dat informatie over de omgeving wordt verteld door de boswachter. Je kunt ernaar luisteren terwijl je om je heen kijkt. Dezelfde informatie is ook van het scherm te lezen. Een route is te kiezen op activiteit, locatie of via een overzichtskaart. Je kunt daarbij filteren op de lengte. Gebruikers zijn tevreden over de werking van de app.

Platform: Android, iPhone en Windows Phone
Prijs: Gratis
Website: Natuur Routes

 

Wandelen 

tip wandelapp wandelen in nederlandDe app Wandelen biedt honderden wandelingen aan in heel Nederland, ingedeeld per natuurgebied of plaats. Je kunt een wandeling kiezen op een kaart of via het zoekfilter, waarmee je bijvoorbeeld ook op de gewenste lengte of toegankelijkheid voor honden kunt zoeken. Verreweg de meeste wandelingen zijn gemarkeerd, maar dankzij de soepel werkende app kun je geen paaltje missen. Bovendien geeft de app extra informatie over de streek en het startpunt. Om de gratis routes uit te breiden kun je per provincie extra wandelingen downloaden voor een bedrag dat varieert van €0,99 tot €4,99, afhankelijk van het aantal routes in die provincie. Een alternatief is zelf een route uploaden: loop een (paaltjes)route die nog niet in de app is opgenomen met de ingebouwde gps-tracker en deel de route met de makers van de app. Vervolgens krijg je een code om een gratis provincie te downloaden.

Platform: Android en iPhone
Prijs: Gratis
Website: Wandelen in Nederland

 

Klompenpaden 

tip wandel app klompenpadenVoor wandelingen in Utrecht en Gelderland kun je gebruikmaken van de app Klompenpaden, die meer dan 70 rondwandelingen door het boerengebied aangeeft. De wandelingen staan ook op internet, dus je kunt thuis alvast een keuze maken, de route bekijken en eventueel een plattegrondje printen. De routes zijn gemarkeerd, dus het is geen ramp als de telefoon uitvalt. Dat zou best eens kunnen gebeuren, want navigeren vraagt relatief veel stroom. Je mist dan wel de informatie over wetenswaardigheden en horecagelegenheden op de route. In de app is informatie te vinden over de bereikbaarheid met het openbaar vervoer, een parkeerplaats in de buurt en toegankelijkheid voor honden. Gebruikers zijn tevreden over de werking van de app onderweg. De app is overzichtelijk en prettig in het gebruik.

Platform: Android en iPhone
Prijs: Gratis
Website: Klompenpaden

 

 


4 reacties

 1. Mijk Reinders schreef:

  Zelf gebruik ik al anderhalf jaar Route.nl. Daar staan veel mooie routes in en, groot voordeel, je kunt in de bijbehorende routeplanner je eigen routes aanmaken, online zetten en offline lopen.

  1. De redactie schreef:

   Bedankt voor de tip, Mijk!

 2. Chris Schoonus schreef:

  Hallo,

  Ik maak alleen gebuirk van Wifi als dat er is. Kan ik dus zonder MB bundel ook van deze route gebruik maken?

  1. De redactie schreef:

   De routes in de apps kun je tevoren downloaden. De apps is vervolgens ook offline te gebruiken, dus zonder mobiel internet. Wel kan het zijn dat niet alle functies dan beschikbaar zijn.

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *