Verkeerde mail verzonden? Trek 'm dan in

Je kent dat wel: je verstuurt een e-mail en op hetzelfde moment ontdek je een gruwelijke fout. Gelukkig kan je in Gmail je mail intrekken.

1 min leestijd
888 x gelezen

Voeg toe aan Mijn HelloDigital

In Gmail kun je een eenmaal verstuurd bericht terughalen, mits je er snel bij bent. De optie heet 'Verzenden ongedaan maken' en doet precies wat de naam zegt.

Je schakelt 'm in door in de instellingen van je Gmail-account in het tabblad Algemeen een vinkje te zetten bij ‘Verzenden ongedaan maken inschakelen’. Kies daarna hoe lang je mail moet worden vastgehouden voordat hij wordt verstuurd. Je kunt kiezen uit een annuleringsperiode van vijf, tien, twintig of dertig seconden. Klik vervolgens beneden op de knop Wijzigingen opslaan.

Bericht intrekken 

Om een bericht ongedaan te maken, klik je bovenaan de pagina op Ongedaan maken in het lichtoranje kader dat verschijnt zodra je je e-mail hebt verstuurd.


Deze optie werkt ook met andere accounts die je hebt gekoppeld hebt aan je Gmail-account.

Outlook 

Ook in Outlook kun je een eenmaal verzonden bericht intrekken, maar alleen als je account gebruik maakt van een Exchange-server, en als de geadresseerde binnen dezelfde organisatie werkt als jij. Op deze webpagina wordt uitgelegd hoe en ander in zijn werk gaat.

Check je e-mail 

Ook hier is voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Het is daarom wijs om altijd de volgende stappen te doorlopen voordat je definitief op de knop Verzenden klikt:

  • Lees je e-mail nog een keer helemaal door, en check of er geen gekke dingen in staan;
  • Controleer of je eventueel bijlages wel echt hebt toegevoegd;
  • Check de lijst met geadresseerden: weet je zeker dat je deze mensen wil mailen?

Heb je nog vragen? Bel dan met onze Digitale Pechhulp.


Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *