Check je wachtwoorden in Chrome

Als je wil, slaat Chrome je wachtwoorden op. Handig als je niet steeds opnieuw wil inloggen. Wij leggen uit hoe je deze wachtwoorden kunt achterhalen.

1 min leestijd
995 x gelezen

Voeg toe aan Mijn HelloDigital

In Chrome kun je wachtwoorden van bezochte websites opslaan. Handig als je de websites weer bezoekt. De inloggegevens worden dan automatisch ingevuld. Maak je gebruik van deze optie en wil je een opgeslagen wachtwoord achterhalen? Zo krijg je een overzicht van alle opgeslagen inloggegevens.

Open de instellingen van Chrome door rechtsboven op het pictogram van de drie puntjes te klikken en vervolgens op Instellingen. Scrol naar beneden en klik op Geavanceerd > (Wachtwoorden en formulieren) > Wachtwoorden beheren.

Onder 'Opgeslagen wachtwoorden' staat een overzicht van de websites waarvan Chrome de inloggegevens bewaart.

Wil je weten wat je wachtwoord is voor een bepaalde site? Klik dan op het pictogram van de drie puntjes achter de naam van de website en vervolgens op Details. Er opent zich een venster met de naam van de website, de gebruikersnaam en het versleutelde wachtwoord. Klik achter het wachtwoord op het pictogram van een oog. Als de computer is beveiligd met een wachtwoord, vul je nu het wachtwoord in. Klik vervolgens op OK. Het wachtwoord is nu zichtbaar.

Gezamenlijke computer 

Het opslaan van wachtwoorden is handig, maar toch niet altijd aan te raden. Als je de computer deelt met andere gebruikers, is het meestal niet verstandig om gebruik te maken van de functie. Zet de optie dan uit en wis eventueel opgeslagen wachtwoorden. In het artikel Sla je wachtwoorden gemakkelijk op geven we een aantal alternatieven voor het veilig opslaan van wachtwoorden.

Andere browsers 

Firefox en Safari hebben vergelijkbare opties. Je vindt ze in Firefox onder Voorkeuren > Privacy & Beveiliging > Browserprivacy. In Safari kun je de wachtwoorden beheren onder het tabblad Wachtwoorden in de Voorkeuren.

Lees ook:

Heb je nog vragen? Bel dan met onze Digitale Pechhulp.


Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *