Tip: Maak het Startmenu weer zoals vroeger

Windows 10 combineert het beste van Windows 7 en 8, maar wie zegt dat je dat wilt? In het Startmenu heb je het zelf voor het zeggen.

1 min leestijd
790 x gelezen

Voeg toe aan Mijn HelloDigital

Tip: Maak het Startmenu weer zoals vroeger

Het Startmenu in Windows 10 kent de lijst met apps en opties van Windows 7 maar ook de tegels van Windows 8. Wil je die niet allebei, maak dan je eigen vintage Startmenu in Windows-7-look.

Startmenu als in Windows 7 

Haal alle tegels in het rechtergedeelte van het Startmenu weg door er met rechts op te klikken en dan te klikken op Van Start losmaken.

tip van start losmaken

Er blijft dan een groot leeg vlak over, maar dit kun je oplossen door het Startmenu smaller te maken. Klik hiervoor op de rand rechts tot de muisaanwijzer verandert in een pijltje dat naar links en naar rechts wijst. Sleep naar links tot de breedte die de lijst met apps nodig heeft. De rand van het Startmenu springt dan naar de gewenste breedte. In het Startmenu met Windows-7-look zie je bovenin de lijst met meest gebruikte apps en onderin verschillende mappen en opties. De lijst met meest gebruikte apps kun je niet aanvullen, alleen opschonen. Klik hiervoor met rechts op de app die je niet wilt tonen en klik op Niet in deze lijst weergeven.

niet in deze lijst weergeven

De mappen onderin kun je wel naar eigen goeddunken aanvullen. Klik hiervoor op Start, Instellingen, Persoonlijke instellingen, Start, Kiezen welke mappen in Start worden weergegeven. Zet de schuifjes op Aan of Uit naar eigen voorkeur.

Startmenu als in Windows 8 

Liever een Windows-8-look? Klik dan op Start, Instellingen, Persoonlijke instellingen, Start en zet het schuifje bij Start op volledig scherm weergeven op Aan.

Wil je meer weten over werken met (het Startmenu in) Windows 10? Lees dan het artikel Beginnen met Windows 10.


Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *