Minder spam ontvangen

Ongewenste e-mails vervuilen een mailbox behoorlijk. Spamfilters houden veel tegen en met deze tips dring je spam nog verder terug.

1 min leestijd
852 x gelezen

Voeg toe aan Mijn HelloDigital

Minder spam ontvangen

Ongewenste reclame, bedelbrieven en ongevraagde nieuwsflitsen vormen de meerderheid van alle verstuurde e-mails. Gelukkig filteren mailprogramma’s de meeste ongewenst berichten automatisch. Je kunt ook zelf het nodige doen om spam terug te dringen.

Niet reageren, niet doorsturen

Reageer nooit op een ongewenst bericht en klik ook nooit op een link die erin staat, ook niet als dat een afmeldlink is. Daarmee ziet de afzender dat je e-mailadres actief is en loop je het risico nog meer spam te krijgen. Stuur ook nooit een mail door als daarom wordt gevraagd. In deze mails staat bijvoorbeeld: stuur dit door aan zoveel vrienden en je zult beloond worden met dit en dat. Bedenk dan dat deze mails alleen zijn bedoeld om zoveel mogelijk e-mailadressen te verzamelen.

E-mailadres geheim houden

Zet geen e-mailadres op een website. Zoekrobots verzamelen deze adressen voor spam. Formuleer je e-mailadres desnoods zo: naam AT provider DOT nl, zodat het onherkenbaar is voor robots. Of je kunt een speciaal e-mailadres aanmaken voor gebruik op internet, bijvoorbeeld via Outlook.com, Gmail of op www.isspamvrij.nl. Zie de Startershandleiding Outlook.com en de Startershandleiding Gmail voor het maken van een nieuw account.

Spamfilter gebruiken 

Wanneer je ondanks de maatregelen in dit artikel nog veel spam ontvangt, kun je overwegen een spamfilter in te stellen. Veel providers bieden dit gratis aan. Als je Gmail of Outlook.com gebruikt is dat niet nodig. Een spamfilter staat bij deze webmaildiensten automatisch ingesteld.

Een klacht indienen 

Spam is verboden in Nederland. Klachten kun je indienen bij Spamklacht.nl.

 


Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *