Haal alles uit je iCloud-account

Een iCloud-account heeft meer te bieden dan synchroniseren tussen iPad of iPhone en Mac-computer, zoals de agenda, online opslag en online werken aan documenten.

3 min leestijd
2.399 x gelezen

Voeg toe aan Mijn HelloDigital

Haal alles uit je iCloud-account

Een iCloud-account aanmaken doen de meeste mensen om gemakkelijk contactgegevens te synchroniseren of foto’s online op te slaan. Maar met een iCloud-account kun je nog veel meer, zoals een agenda bijhouden, documenten beheren en online tekstverwerken. Leer de veelzijdigheid van iCloud kennen.

iCloud, een overzicht 

Via Systeemvoorkeuren en iCloud (eventueel eerst inloggen) vind je een overzicht van wat iCloud allemaal te bieden heeft. Je kunt hier ook aanvinken welke mogelijkheden je wilt gebruiken. Een overzicht van de mogelijkheden:

  • iCloud Drive is handig om documenten online op te slaan en te bewerken.
  • Mail is alleen geschikt voor gebruikers van een e-mailadres eindigend op iCloud.com.
  • Contacten, Agenda’s en Herinneringen zorgen ervoor dat deze gegevens op ieder apparaat te raadplegen en te wijzigen zijn.
  • Notities maakt het mogelijk notities die gekoppeld zijn aan een iCloud e-mailadres te synchroniseren.
  • Safari zorgt voor dezelfde bladwijzers op alle apparaten.
  • Foto’s maakt de foto's op een iPad of iPhone bereikbaar via iedere computer.
  • Zoek mijn Mac maakt de Mac op afstand vindbaar.

Sluit het venster na het aan- of uitvinken met een klik op het kruisje. De wijzigingen zijn opgeslagen.

icloud opties mac

iCloud Drive 

Met iCloud Drive kun je bestanden synchroniseren tussen iPhone, iPad, Mac en Windows. Ze zijn dan overal online beschikbaar. Het maakt niet uit met welk programma of besturingssysteem de bestanden zijn gemaakt. Van alle bestanden die je opslaat in iCloud Drive wordt automatisch een backup gemaakt. Een Mac met OS X Yosemite is bovendien zo in te stellen dat je iCloud Drive als map kunt vinden via Finder finder_klein. Je kunt er dan ook offline in zoeken, onder andere op trefwoord. Het instellen van iCloud Drive in OS X Yosemite gaat als volgt:

Klik achtereenvolgens op het Apple-logo, Systeemvoorkeuren, iCloud en log eventueel in. Vink vervolgens iCloud Drive aan.

Meer over het gebruik van iCloud Drive is te vinden op de website van Apple.

 

icloud drive

Online werken 

Met de applicaties van iWork, zoals Pages, Numbers en Keynote, kun je respectievelijk tekstdocumenten, spreadsheets en presentaties maken. Bij aankoop van een nieuwe Mac krijg je deze programma’s er standaard bij. Met iCloud Drive kun je ook gebruik maken van de webapplicaties van deze programma's. Je kunt dan dus vanaf iedere computer of tablet online verder werken aan je documenten en je kunt ze delen, zodat ook anderen ze kunnen weergeven en bewerken.

Agenda’s synchroniseren 

Bezitters van een iPhone of iPad kunnen veel plezier beleven aan het gebruik van de iCloud Agenda. Je houdt de agenda eenvoudig bij via de iPhone of iPad (lees hierover ook het artikel Agenda-apps) en synchroniseert deze met iCloud (via Instellingen, iCloud). Als je zorgt dat ook op de Mac Agenda’s synchroniseren aan staat (zie hiervoor onder iCloud, een overzicht), kun je ook op de Mac maar zelfs op een Windows-computer (via www.icloud.com) de agenda bekijken en beheren.

iclouddotcom

Conclusie en aanbevelingen 

Een iCloud-account heeft veel mogelijkheden die het werken met apparaten van Apple net iets makkelijker maken. Zo kun je gegevens synchroniseren en bestanden online opslaan, delen en er online aan verder werken. Een agenda, een adressenbestand of werkdocumenten zijn via iCloud overal beschikbaar.

Wil je je uitgebreid verdiepen in iCloud? Overweeg dan de aanschaf van het boek 'iCloud' van Visual Steps. Verkrijgbaar via de webshop van Visual Steps.


Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *